Начало Избрани Хърбърт: Ръсел и Норис могат да се справят с Верстапен, стига да...

Хърбърт: Ръсел и Норис могат да се справят с Верстапен, стига да разполагат с равностойни автомобили

2291
0
Джордж Ръсел
Джордж Ръсел; снимка: Майкъл Потс

Джони Хърбърт коментира качествата на своите сънародници Джордж Ръсел и Ландо Норис. Бившият пилот от F1 е на мнение, че двамата биха победили Макс Верстапен, стига да разполагат с равностойни автомобили.

Верстапен спечели първата си световна титла в края на сезон 2021. Пилотът на Ред Бул успя да изтръгне успеха от ръцете на Люис Хамилтън в последната обиколка на Гран при на Абу Даби.

25-годишният състезател спечели второ поредно световно първенство през 2022 г. За разлика от сезон 2021, този път Верстапен наложи доминацията си след като спечели 15 от общо 22 старта

Тази година Верстапен отново е фаворит за световната титла. Пилотът на Ред Бул разполага с автомобил, който е с класи над всички останали. До момента Макс триумфира в Бахрейн и Австралия и финишира втори в Мелбърн. Благодарение на скоростта на RB19, той няма никаква конкуренция освен своя съотборник Серхио Перес.

Хърбърт коментира доминацията на Макс Верстапен в F1. Британецът е на мнение, че нидерландецът може да бъде победен от Ландо Норис и Джордж Ръсел. Разбира се, условието е неговите сънародници да разполагат със същия автомобил, който кара Верстапен.

„Джордж е невероятен талант. Той успя да му се противопостави [на Люис Хамилтън] и да го постави под голямо напрежение“, сподели Хърбърт пред британския ежедневник Evening Standard.

„Ръсел и Норис могат да се справят с Верстапен, стига да разполагат с равностойни автомобили. Вярвам, че те са най-талантливите пилоти на стартовата решетка, но не карат достатъчно конкурентни автомобили“, добави бившият пилот от F1.

Норис е бил близо до това да бъде съотборник на Верстапен в миналото. Младият британец няколко пъти е отказвал да премине в семейството на Ред Бул. Норис дори подписа дългосрочен договор с Макларън, според който ще остане В Уокинг до края на сезон 2025. 23-годишният състезател продължава да вярва, че ще запише най-големите си успехи в F1 с британския отбор.

В момента Норис заема осмото място във временното класиране с актив от 8 точки, спечелени в последното състезание в Австралия.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от McLaren (@mclaren)

Междувременно Ръсел е свързан с Мерцедес от 2017 г. насам. Бившият шампион в F2 прекара три кампании в Уилямс. Миналата година Ръсел най-накрая получи така очакваното повишение.

За негово нещастие Мерцедес не успя да разтълкува добре новите технически правила. Така Ръсел разполагаше с не толкова силен болид. 24-годишният състезател все пак успя да спечели полпозишън и да триумфира както в спринтово, така и в основното състезание в Сао Пауло.

Тази година Ръсел все още няма качване на подиума. Британецът за кратко зае третото място в Джеда, преди комисарите да отменят наказанието на Фернандо Алонсо.