Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хърбърт: Шумахер не отговаря на модерните стандарти в F1

Хърбърт: Шумахер не отговаря на модерните стандарти в F1

94
0
Михаел Шумахер

Историите около Михаел Шумахер и бъдещето му във Формула 1 набират скорост от неделя, когато седемкратният световен шампион призна, че в момента не изпитва радост от надпреварите.

Вече се появиха няколко мнения относно това трябвало ли е въобще германецът да се връща в спорта, как се справя спрямо съотборника си в Мерцедес Нико Розберг и т.н. Поредното бе на съотборника му от Бенетон през 1994 и 1995 г. Джони Хърбърт.

Няма да се изненадам, ако старият ми съотборник Михаел Шумахер се оттегли завинаги в края на сезона. Той не се върна във Формула 1, просто за да участва. Върна се, за да печели състезания и титли. Това обаче не се случи и простичкият факт е, че вече не е най-добрият пилот на трасето. Шумахер не е загубил таланта си; новото поколение млади състезатели са по-добри от него – написа в колонката си за в-к Нейшън Хърбърт.

Англичанинът е съгласен, че Михаел носи по-голяма вина за удара с Виталий Петров (Рено) по време на Гран при на Турция, наричайки грешката на германеца ученическа.

Не мисля, че е по-бавен от времето, когато спечели седемте си титли, но се бори да се справи в необичайна за него ситуация – не само не е най-добрият на пистата, а и не разполага с най-добрата техника, като на всичкото отгоре Розберг непрекъснато го побеждава – продължава Джони. – Шумахер се състезава със съвсем нова порода автомобилни пилоти. Обикновено във всяка ера има по едно-две момчета, които са следващите звезди. Понастоящем обаче стандартите са толкова високи, че все по-талантливи хора пробиват. Няма слаби места. В миналото Шумахер бе много силен в надпреварите. Само присъствието му почти принуждаваше болидите да се изтеглят настрани или да се отказват от битка в определени ситуации, но това вече не се случва и си личи по множеството инциденти, в които се забърка.

Михаел не се качи на подиума в нито едно от 23-те си състезания (след завръщането), отбелязва още Хърбърт, тъй като не отговаря на модерните стандарти в Гран при.