Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хард и софт ще са типовете гуми за първите 4 старта

Хард и софт ще са типовете гуми за първите 4 старта

53
0
Пирели

След серия частни тестове и изпитания с отборите от Формула 1, възлизащи на повече от 18 000 км, Пирели са почти напълно готови да стартират кампанията си като доставчик на гуми в Гран при. От компанията обявиха типовете гуми, които ще доставят за първите 4 надпревари от световния шампионат – провеждащи се съответно в Бахрейн, Австралия, Малайзия и Китай. Основната смес ще е хард, а допълнителната (опционална) – софт.

Решението, твърдят от Пирели, е взето въз основа характеристиките на трасетата в Близкия и далечен изток. Конфигурациите са различни с вариращи нива на сцепление и вероятно високи температури на асфалта и въздуха.

Два от предсезонните серии изпитания на отборите от F1 изминаха до момента – във Валенсия и на Херес, като по време и на двете сесии една от основните задачи на екипите бе работа с гумите на Пирели, запознаване с характеристиките и свикване с поведението им. Хард бе един от по-малко използваните типове (най-вече заради сравнително ниските температури), но въпреки това бе установено, че сместа предоставя отличен баланс между скорост и издръжливост. Софт ще е вариант за увеличаване на скоростта, но за сметка на здравината, тъй като се разрушава много по-бързо. Пирели очакват поне по две спирания за гуми по време на състезателна дистанция тази година, което ще направи стратегиите по-важни в питлейна за крайния успех.

Ценната информация, събрана както от официалните, така и от частните тестове, ни изведе до избора на хард и софт, като смятаме, че те са най-добрият вариант както за пилотите, така и за зрителите. Очакваме успешен дебют и страхотно шоу в първите четири старта – заяви моторспорт директорът на Пирели Пол Хембри.