Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хартли разкри, че сам е решил да се откаже от ролята на...

Хартли разкри, че сам е решил да се откаже от ролята на тест-пилот във Ф1

89
0

Бившият резервен пилот на Ред Бул – Брендън Хартли, разкри, че сам е взел решението да изостави ролята си в тима, за да може да се съсредоточи върху кариерата си.

Новозеландецът бе трети пилот и в двата отбора на Ред Бул във Ф1, което значеше, че вероятността да стане титуляр в тима на Торо Росо в бъдеще е голяма.

Ред Бул обаче обявиха миналата седмица, че шампионът от британската Ф3 Джейми Алгуерсуари ще влезе в ролята на трети пилот за остатъка от сезон 2009.

Хартли, който в момента участва в световните серии Рено, както и в европейската Ф3, сподели пред новозеландската преса, че графикът му е станал прекалено натоварен.

„Това е причината, поради която реших да спра. Научих страшно много от задълженията ми във Ф1 и за мен бе страхотно изживяване да видя как работи всичко там, но ако бях продължил, това щеше да означава нула свободни уикенда чак до Ноември.

Наистина оценявах това, което вършех, но всъщност досега не съм имал добър резултат тази година и затова трябва да се фокусирам върху състезанията.

Сега Джейми ще има възможността да се научи, но въпреки това не съм сигурен какви опции ще има пред него за сядане в кокпита“, обясни Хартли.