Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Харианто удвоил парите, за да бъде взет от Мейнър

Харианто удвоил парите, за да бъде взет от Мейнър

35
0

Един от претендентите за второто титулярно място в тима на Мейнър – Александер Роси (на снимката), разкри, че Рио Харианто е удвоил предлаганите спонсорски пари към тима в последните дни, за да получи в крайна сметка мястото.

Роси кара в 5 от последните 7 състезания миналия сезон и се надяваше, че може да запази титулярния кокпит, но в крайна сметка милионите на Харинато (поне 15 милиона евро), осигурени в голяма степен от правителството на Индонезия, са си казали думата. Самият Роси също е предложил добра оферта на Мейнър чрез своите поддръжници и е изпълнил всички изисквания на екипа, но това не е било достатъчно.

„Бяхме в много силна позиция и бяхме вътре, заяви Роси пред списание “Racer”. – Но знаех, че Харианто идва. Когато Паскал Верлайн беше обявен за титуляр, това засили напрежението към нас. Стана като наддаване на търг за второто място.

Мислех, че имаме споразумение и парите бяха добри за Мейнър допреди седмица. Но после казаха, че трябват още няколко милиона, които все пак успяхме да намерим. После се срещахме отново с шефовете с необходимата сума, но те казаха, че съжаляват много, но Харианто е удвоил офертата си.”