Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хаует одобри да се промени поделянето на приходите

Хаует одобри да се промени поделянето на приходите

52
0

Президентът на Тойота подкрепи призивите за преоценяване на начина, по който се разпределят приходите във Формула 1, подчертавайки, че в условията на настоящата криза това може да се окаже жизненоважно за някои.

Президентът на Ферари, Лука ди Монтедземоло (в ролята си на председател на ФОТА), ядоса Бърни Еклестън миналата седмица, след като каза, че следващата стъпка е отборите да поискат по-голям дял от парите от реклама, генерирани от спорта.

Тезата на ди Монтедземоло бе подкрепена от Джон Хаует, който е вице-председател на ФОТА. Според двамата настоящото разпределяне 50-50 не е достатъчно добро, съдейки по други спортове.

Когато бе попитан дали преговори с Еклестън по въпроса ще бъдат следващата стъпка на ФОТА, Хаует отговори за „Би Би Си Радио 5 Лайф”: „Надявам се. Ако погледнете към други професионални спортове, процентът от приходите, които се разпределя към участниците, вероятно е много по-висок.”

„Вярвам, че в Шампионската лига процентът е около 96-97 – в зависимост от това къде ще завършиш. Понастоящем пък ние получаваме 50 %. Затова и при настоящите условия хората биха искали да подновят дискусиите.”

Хаует подчертава, че освен че ФОТА ще се опита да увеличи приходите от реклами към тимовете, асоциацията ще продължи да работи и за намаляване на разходите.