Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хауг: Може би нещата ще се получат

Хауг: Може би нещата ще се получат

55
0
Мерцедес,Михаел Шумахер,Нико Розберг

Още преди същинското начало на уикенда, от много страни се предполагаше, че пилотите на Мерцедес ще имат възможност да се борят тази седмица за местата на подиума в Италия. Но след първата тренировка, в която нито Розберг, нито Шумахер успяха да влязат в топ десет, нещата не изглеждаха никак добре за „сребърните стрели“. Следобед обаче със своето трето място Михаел Шумахер потвърди очакванията.

Розберг от своя страна едва успя да направи няколко обиколки след като технически дефект в неговия MGP-W02 попречи на работата му и на постигането на добър резултат.

„Имахме проблем със системата KERS в колата на Нико, проблем които искахме да изчистим изцяло“, обясни спортният директор на Мерцедес, Норберт Хауг. „Смяната на цялата система ни струваше загубата на няколко обиколки. Нико направи с десет по-малко от Михаел, но въпреки това направи много константни обиколки, с поглед към самото състезание.“

Все пак Хауг не иска да надценява постигнатото от Шумахер.

„Ще трябва да изчакаме. Михаел направи една серия от обиколки с малко гориво, докато Нико не направи нито една такава. Хубавото бе, че времената са константни и определено ни дадоха прилична база за развитие.

Не всичко, което се случва в квалификацията е задължително да се повтори в състезанието. Може би някои ще заложат на повече притискане в квалификацията, а в състезанието ще разчитат на повече скорост на правите. Но все още е твърде рано да се каже. С изключение на проблема при Нико, днес постигнахме максимално възможното.

Мисля си, че тук и трите топ отбора ще са много бързи. Надявам се и ние да успеем да се присъединим към това трио. Тук може да се случат много събития още на старта. Може би при нас нещата да се получат както трябва, няма да имаме нищо против. Михаел изглежда в много добра форма, мисля че и за Нико няма да е трудно да подреди настройките. Може би ще излезе нещо, но не трябва да очакваме чудеса.

Определено Фетел е човекът, който трябва да бъде победен, той е много добър и представявнето му е константно. Колата му определено е най-добрата, макар че на някои писти други успяха да победят. Аз лично се радвам за него. Той е чудесно момче и заслужава това, което му се случва.“