Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хауг: Миналата година няма да афектира Люис

Хауг: Миналата година няма да афектира Люис

89
0

Шефът на спортния отдел на Мерцедес, Норберт Хауг, вярва, че споменът за миналата година на Интерлагос няма да повлияе на Люис Хамилтън този уикенд.

Пилотът на Макларън има седем точки предимство, както бе и миналата година. Но тогава Кими Райконен и Ферари успяха да ги компенсират, след като Люис имаше проблеми със скоростната кутия.

Но Хауг казва, че вината не е била на Хамилтън, така че състезателят няма да променя подхода си през тази година.

„Това не е чак такава драма, каквато казват хората.” – смята Хауг. „Всички казват, че Люис е сгрешил, но това не е вярно. Трансмисията се повреди, той не е правил грешки.”

„Съотборникът му не бе добър към него… Обстоятелствата тази година са напълно различни. Не можеш да виниш Люис за миналата година, нито за Китай – прекалено късно го извикахме, той не е грешил.”

Хауг обаче е убеден, че представянето на Хамилтън в Гран при на Китай тази година е показалo, че той по никакъв начин не чувства някакво напрежение.

„Това, което става в медиите, не е правилно, но просто играта е такава. Всичкото това говорене е загуба на енергия. Няма време за политически игрички, трябва да си концентриран върху колата и върху представянето си.”