Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хауг: Новите правила трябва да паснат на независимите тимове

Хауг: Новите правила трябва да паснат на независимите тимове

22
0

Норберт Хауг смята, че следващото „поколение“ правила за двигателите във Формула 1 трябва да подхожда на по-малките отбори в спорта.

В момента се водят преговори за ситуацията след 2013 година, като шефът на отдела за моторни спортове в Мерцедес предупреждава, че всички промени трябва първоначално да бъдат съгласувани с малките отбори.

Мисля, че в момента имаме най-добрите отбори, хубаво е да има разнообразие от коли, но трябва да подкрепяме и независимите производители, за да сме сигурни, че имаме правилния план“ – казва Хауг.

Нуждаем се от независимите производители, както и от Ферари. Трябва да намерим добро решение, като в същото време Формула 1 трябва да бъде технически развивана.“

Много оптимистично съм настроен за целия този процес, като съм уверен, че можем да успеем заедно. Преди е ставало, а сега има и конструктивна атмосфера между Жан Тод и отборите.“

Хауг добавя, че очаква в бъдеще да бъде ползван по-малък и по-ефективен двигател, което обаче категорично няма да означава компромис с мощността му.