Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хауг: По-скоро аз ще стана пилот, отколкото Шумахер шеф в Мерцедес

Хауг: По-скоро аз ще стана пилот, отколкото Шумахер шеф в Мерцедес

58
0
Михаел Шумахер,Норберт Хауг

Мерцедес категорично отрекоха всякакви спекулации, относно това, че Михаел Шумахер може да поеме ръководна роля в тима, за да може да се откаже елегантно от състезателна дейност в края на сезона.

„Повече истина има в това, че Норберт Хауг ще стане пилот във Ф1, отколкото в това, че Михаел Шумахер ще стане спортен директор на Мерцедес.

Нямам никакви оплаквания или съмнения относно това, че ще постигнем целта си.

Държим се един за друг и за мен Михаел е точно толкова добър, колкото винаги е бил, ако не и по-добър“, заяви самият Хауг след въпрос от журналистите в Япония.

Преди няколко дни се появиха слухове, че ако и догодина Шуми не се представи на нужното ниво, той ще бъде освободен от тима, но това също бе опровергано от Хауг.

А според брата на Михаел – Ралф, 7-кратният световен шампион може и сам да се откаже в края на 2011-та, ако следващия сезон отново се представи под очакванията, независимо, че договорът му е за 3 години.

„Михаел е реалист и затова ако догодина той не се представи както трябва, той ще вземе решението си за 2012-та, базирайки се на този факт“, обясни Ралф Шумахер, който бе гост в падока в Япония.