Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хауг се присмива за отменената забрана на Рено

Хауг се присмива за отменената забрана на Рено

30
0

Норберт Хауг каза, че е щастлив от факта, че Рено ще се състезават този уикенд, но не пропусна да отбележи факта, че има противоречия между стюардите на ФИА и Международния апелативен съд на ФИА.

След като шпионският скандал от 2007 година и скандалът с лъжепоказанията от тази година все още се помнят, спортният директор на Мерцедес отбеляза, че Апелативният съд е променил санкцията спрямо Рено и е премахнал забраната за състезаване във Валенсия тази година.

„Хубаво е да се види понякога, че едно тежко наказание е променено. Бих искал да знам какво е чувството“ – каза той по време на телеконференция с немска медия. Германецът е съгласен, че стюардите в Унгария са реагирали прекалено, след като колелото на Фернандо Алонсо излетя по време на надпреварата.

„Наказанието бе прекалено строго“ – добавя Хауг. „Една седмица след фаталания инцидент на Хенри Съртис и след контузията на Фелипе Маса от събота човек си мисли, че може да се случи и в неделя. Затова си казва: „Трябва да наложим драконово наказание.“

„Но е хубаво, че човек може после да премисли нещата при обжалването“ – завършва германецът.