Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хауг: Въпросът със заповедите от бокса е крайно сложен

Хауг: Въпросът със заповедите от бокса е крайно сложен

28
0

Вицепрезидентът на Мерцедес Норберт Хауг не се нае да даде категоричен отговор дали Ферари трябва да бъдат наказани по-строго за случилото се на пистата Хокенхайм, когато пилотите на Скудерията Фелипе Маса и Фернандо Алонсо си размениха местата в челото на колоната. Испанецът спечели надпреварата в Германия, а стюардите глобиха отбора със 100 000 долара за заповеди от бокса, които са забранени по правилник.

– Каквито и да са нареждания от страна на екипа са предмет на наистина сложна дискусия. Ситуацията на Хокенхайм определено не бе идеална, но наказанието [на Ферари] не е наша работа, а на ФИА. Истината е, че Ферари направиха впечатляваща стъпка напред и със сигурност свършиха най-добра работа на Хокенхайм. Нещата обаче не са черни или бели. Ако заповедите са позволени например, ще виждаме странни маневри за изпреварвания. Простото разглеждане на последствията от тях показва колко сложен е този казус. Но решение трябва да се намери. Момчетата в колите са най-важните, а трябва и да ги мотивираме – заяви Хауг по време на пресконференция, организирана от Мерцедес Унгария в началото на състезателния уикенд в страната.

На срещата с медиите присъстваха и пилотите на тима Михаел Шумахер и Нико Розберг, но те не изявиха особено желание да тълкуват ситуацията със заповедите от питуола на Ферари.