Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хауг: Все още не сме в позиция да побеждаваме

Хауг: Все още не сме в позиция да побеждаваме

40
0
Михаел Шумахер

Вицепрезидентът за автомобилен спорт в Мерцедес Норберт Хауг призна за пореден път, че отборът все още не е в позиция да печели състезания, въпреки огромното желание на тима.

– Конфигурацията на Сузука е една от любимите на състезателите от календара – обясни Хауг преди тазседмичния състезателен уикенд. – Надпреварата в Япония е наистина специално и изисква много от състезателите, отборите и автомобилите. Както и в последните надпревари, целта ни е да спечелим точки и да свършим възможно най-добрата работа. Знаем, че все не още сме позиция да побеждаваме, но докато техническите ни отдели са съсредоточени върху колата за догодина, екипът на трасето ще се концентрира напълно върху последните четири старта – допълни германецът.

В Мерцедес всъщност се надяват да продължат тенденцията с добри класирания в зоната на точките, каза път шефът на отбора Рос Браун.

– Сузука е била домакин на някои от най-великите състезания в историята на спорта и е една от онези писти, считани за класика и от пилотите, и от феновете. Подобреното трасе и съоръжения на падока бяха особено впечатляващи миналата година, а организаторите направиха страхотно шоу. Последните три старта бяха особено хубави за нас с оглед работата ни като отбор на пистата плюс спечелването на точки, така че целта ни ще е да продължим тази тенденция и в последните четири старта за тази година – коментира англичанинът.