Начало Автомобили HAVAL с дебют на автоизложението в Москва

HAVAL с дебют на автоизложението в Москва

42
0
Great Wall Motors

Най-големият частен автомобилен производител в Китай Great Wall Motors представя 12 модела и три прототипа на двигатели на международното автомобилно изложение в Москва. Посетителите на изложението ще имат възможност да видят всички новости на марката на два щанда с обща площ от 1600 квадратни метра и външен тестови полигон разположен на почти 2000 квадратни метра. Русия е първият пазар на марката Great Wall извън Китай, стартирал през 1997 г., и най-големият за момента външен пазар на марката.

За първи път марката HAVAL, която е луксозната SUV дивизия на марката Great Wall, прави дебют извън Китай.На щанда на HAVAL посетителите ще могат да се запознаят отблизо с шест изключителни модела – H8, H2, H6, H9, Coupe C и състезателните автомобили от рали Дакар 2014. Моделите H2 и H8 също са силни кандидати за производство за европейския пазар във високотехнологичния завод на „Литекс Моторс“ до Ловеч. Луксозната SUV линия на Great Wall включва мини, компактен, среден и два големи луксозни варианта, като по този начин отговарят навсички нужди на руския пазар – автомобилите са подходящи както за градска среда, така и за офроуд.

На щанда на Great Wall, в същия павилион, посетителите ще могат да се радват на моделите М4, H3, обновеният H5, H6, Steed 5 и участникът в най-голямото офроуд рали в Азия – H5 Silk Road Rally Edition. Тук, в семейството на истинските офроудъри на Great Wall за първи път се появява и турбобензинов двигател. Новата версия на Great Wall H3 e с 2.0  турбобензинов двигател със 150к.с. и обновен външен вид – изразителните фарове и голямата решетка подчертават силата и динамиката на автомобила.

Един от най-продаваните SUV-та в Русия – моделът Great Wall H6, който се произвежда и в България в завода на „Литекс Моторс“, също е звезда на изложението. С неговата твърда монокок конструкция, напречен двигател, независимо окачване и интелигентно 4х4 задвижване, той предлага оптималното съотношение между възможности, комфорт, управление и безопасност.

За да демонстрира отличните качества на автомобилите си на пресечен терен и над 25-годишният си опит в проектирането и производството на 4х4 автомобили на пресечен терен, брандът HAVAL разположи тестови полигон на обща площ от 1872 квадратни метра. Посетителите могат да подкарат 6 автомобила HAVAL H8 на препятствия като изкуствен хълм с над 35-градусови наклони, зигзаг, газене във вода, шахматни препятствия за артикулация на звената, странични наклони, път с изкуствени неравности и много други.

В началото на тази седмица Great Wall започна изграждането на автомобилен завод в района на Тулска област. Предвижда се в предприятието да се произвежда марката HAVAL.