Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хед: Колата върви според очакванията ни

Хед: Колата върви според очакванията ни

43
0

На две части раздели програмата си за свободните сесии в Сингапур отборът на Уилямс. През първите 90 минути тестове тимът се съсредоточи върху търсене на оптимални аеродинамични и механични настройки, както и проверка на нови аероелементи. Във втората сесия работата бе фокусирана основно върху сравнение поведението на двата типа гуми Бриджстоун и продължение търсенето на реглажи.

Твърдата смес като че ли е малко по-стабилна – заяви впоследствие директорът на инженерния отдел Патрик Хед. – Експериментирахме с някои механични настройки и сме почти наясно коя посока ни е нужна за състезанието. Утре ще се съсредоточим върху скорост за квалификацията. Автомобилът се представя според очакванията ни, но е твърде рано да заявяваме къде се намираме [спрямо съперниците]. Утре ще имаме по-добра идея.

Тимът смени някои от реглажите по колата на Нико Розберг след първото му излизане на трасето, като тогава болидът тръгна по-добре. Пилотът призна, че е наясно с липсата на темпо в Уилямс за такъв тип трасе, но не губи надежда.

– До края на деня направихме добри проби на гумите и чрез още промени в реглажите подобрихме поведението на автомобила. Съвсем накрая изпуснах управлението и докоснах бариера, но колата е невредима – само одрасках предното крило. Но както Франк [Уилямс] казва, „ако не подпреш стената, значи не си достатъчно бърз!“ – допълни Нико.

Съотборникът му Казуки Накаджима отбеляза физическото предизвикателство, което представлява пистата в Сингапур. Той призна, че има още работа с гумите, но по отношение на темпото в дълги серии от обиколки се чувства уверен.