Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хед напуска и управителния съвет на Уилямс

Хед напуска и управителния съвет на Уилямс

42
0
Патрик Хед,Франк Уилямс

Патрик Хед няма да е член на управителния съвет на Уилямс от новата година. Отборът от Гроув оповести новината днес, като решението влиза в сила веднага след обявяването му. Преди точно един месец англичанинът обяви, че прекратява работата си във Формула 1 след повече от три десетилетия в спорта. В бъдеще той ще се занимава с дъщерната на Уилямс фирма Williams Hybrid Power.

„Патрик и аз работихме заедно повече от 34 години“, обясни Франк Уилямс. „По това време той бе водещия човек в нашия технически тим, спечелил повечето от титлите и победите ни. Това е една забележителна връзка, която със сигурност няма да бъде забравена.“

Уилямс и Хед основават отбора през 1977 г. и бързо стигат до върха. Още през 1980 г. Алън Джоунс печели титлата във Формула 1. Под ръководството на Хед като технически директор, Уилямс бе сред водещите отбори през 80-те и 90-те години на миналия век. Отборът печели общо 113 състезания, девет титли при конструкторите и седем при пилотите.

За Франк Уилямс раздялата с Хед определено е болезнена, но той не пропуска да отчете качествата на своя приятел и бивш партньор.

„Патрик е един много трудолюбив, изключително умен и талантлив инженер, който работи неуморно за нас на най-високо ниво. Той много ще ми липсва, както и на неговите колеги, но той винаги е добре дошъл в Гроув. Вратите винаги ще са отворени за него и ще помага в развитието на нашата хибридна програма.“