Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хайдфелд официално се присъедини към Рено

Хайдфелд официално се присъедини към Рено

30
0
Ник Хайдфелд

Ник Хайдфелд ще замести контузения Роберт Кубица в тима на Рено, съобщиха официално от отбора. Присъединяването на германеца се очакваше и новината не е изненадваща. Ангажиментът на 33-годишния немски пилот започва веднага, като той ще участва още в тестовете на пистата Каталуния в края на тази седмица. Основното му предимство пред всички резервни състезатели е големият му опит – Ник има 172 старта зад гърба си за 11 сезона кариера във Формула 1.

Щеше ми се да се върна в спорта при различни обстоятелства, но съм горд, че ми се дава шанс – заяви самият Хайдфелд. – Всичко се случи страшно бързо, но съм безкрайно впечатлен от видяното досега по отношение на съоръженията и отдадеността на хората в Енстън. Наистина ми хареса да провеждам тестове миналата седмица на Херес и вече свиквам с момчетата на трасето. Имам добро усещане за болида, който е доста иновативен. Невероятно съм мотивиран и нямам търпение сезонът да започне – допълни германецът, за чиято зимна подготовка ClubS1 разказва в последния си брой.

Шефът на Рено Ерик Булие заяви, че отборът е останал впечатлен от уменията на Хайдфелд.

Той е бърз, опитен и много силен от техническа гледна точка по отношение разбирането на колата и подаването на обратна информация. През цялото време твърдяхме, че приоритетът ни е да имаме пилот с опит в колата и според нас Ник е идеалният човек за тази работа – каза още Булие.