Начало Moto News Хейдън готов за силно начало на сезона, травмата на Довициозо отшумяла

Хейдън готов за силно начало на сезона, травмата на Довициозо отшумяла

43
0
Андреа Довициозо,Ники Хейдън

Ники Хейдън иска да започне силно сезон 2013 г., за да се възползва максимално от новата посока и структура на отбора, заяви самият пилот на събирането Wrooom в Мадона ди Кампильо. Той и съотборникът му Андреа Довициозо са в италианския курорт заедно с колегите си от Ферари за обичайните зимни срещи преди реалния старт на състезателната година.

Изкарах последните няколко дни в Болоня. Нямаме напълно нов мотор, не е много променен в сравнение с миналата година, но правим малки стъпки. Правилото за двигателите е пречка, но виждам годината като нов старт – обясни американецът. – Във Валенсия моторът бе много подобен на използвания през сезона, а на Херес работихме основно по шасито. Сега желанието ни е да подобрим тест програмата и има още един пилот за тренировки. Трябва да напреднем по отношение управлението на двигателя и като цяло вървим напред с малки стъпки.

На въпроса дали ще получава по-голяма подкрепа от Дукати след напускането на Валентино Роси и дали то по някакъв начин е нарушило работата, Хейдън коментира, че не е бил пренебрегван, докато италианецът бе част от екипа. Ники се пошегува също така, че се надява Дани Педроса да не продължи да е така бърз като миналия сезон. Според него Марк Маркес може да е заплаха още от първия старт на шампионата.

Довициозо бе като че ли обект на повече внимание вече в ролята си на титуляр в Дукати. Италианецът имаше проблем в последния тест на Херес със стара травма на врата, но заяви, че вече е добре.

Нужно е още малко лечение, но за Малайзия всичко ще е наред – допълни Андреа. – Първите ми впечатления за мотора са положителни. Очаквах напълно неуправляема машина, но не беше. Целта е проста. Трябва да работим, за да намалим разликата. Избрах това предизвикателство, защото знам, че мога да се справя. В началото няма да съм толкова фокусиран върху резултатите – каза още Довициозо.