Начало Moto News Хейдън опериран в Калифорния

Хейдън опериран в Калифорния

45
0
Дукати,Ники Хейдън

На първите за годината тестове на пистата Сепанг през миналата седмица, Ники Хейдън се оплакваше от сериозни болки в рамото. Малко преди края на миналата година американецът счупи лявата си лопатка и две ребра. Въпреки това Хейдън пътува до Малайзия, за да събере впечатления от новото Дукати GP12. Световният шампион за 2006 г. обаче направи едва няколко обиколки след сериозни болки в областта на рамото. Директно след края на тестовете той замина за Калифорния, където в клиниката на Артър Тинг във Фримънт му бяха направени изследвания.

При тях е установено нараняване на хрущяла на рамото. Освен това има проблем с някои мускули на гърба. Затова и бе взето решение да се извърши операция. Тя бе направена в понеделник.

„Със сигурност операцията малко преди началото на сезона не е приятен момент“, нещастен бе Хейдън. „Въпреки това съм доволен от взетото решение и ще се опитам да карам на тестовете в Малайзия в края на февруари. Изследванията помогнаха да се останови, че проблемите с рамото са по-сериозни отколкото си мислех. След рентгеновите снимки стана ясно, защо не мога да карам нормално.“

Въпреки неприятните инциденти, започнали още в края на миналия сезон на финала във Валенсия, Хейдън не се притеснява. „Ударите на съдбата са част от живота и част от MotoGP. Трябва да се научим да се справяме с това и да направим всичко възможно в скоро време отново да сме в добра форма, за да се кача максимално бързо отново на мотора.

Дукати и целия екип правят сериозни усилия по отношение на подготовката за новия сезон. Това ми помага, да поддържам мотивацията си на високо ниво и да гледам уверено към началото на новия сезон.“

От Дукати смятаха да организират извънреден тест за Хейдън на Херес. Заради новата операция обаче този тест вероятно ще отпадне. Следващите редовни изпитания са отново на пистата Сепанг от 28 февруари до 1 март.