Начало Рали Хейдън Падън ще кара в 7 WRC кръга с Хюндай

Хейдън Падън ще кара в 7 WRC кръга с Хюндай

35
0
Хейдън Падън

Хейдън Падън е най-новото попълнение в пилотския състав на Хюндай за световния рали шампионат. Новозеландецът ще кара в седем WRC кръга за екипа, като първото му потвърдено рали е Италия (Сардиния) през юни.

Джон Кенард ще е навигатор на 26-годишния пилот. Екипажът ще е с отделна заявка за планираните надпревари, а в Австралия през септември ще е част от основния тим заедно с титуляра Тиери Нювил.

Горд съм, че се присъединявам към Хюндай Моторспорт. Това е невероятна възможност да съм част от екипа в толкова вълнуващ за него момент – коментира Падън. – Получавам шанс, за който съм готов. Ще се трудя изключително упорито, за да се възползвам максимално от него, да изпълня поставените цели и да помогна на отбора в развитието му за следващия сезон.

Новозеландецът спечели WRCP през 2011 г. Той ще кара за първи път Хюндай i20 WRC през април, но вече се запозна с екипа. Работата му ще бъде улеснена от факта, че в Европа понастоящем Хейдън живее във Франкфурт, а базата на тима е в Алценау.

Като производител, инвестиращ в световния рали шампионат, Хюндай Моторспорт има за цел да подкрепя шампионите на бъдещето. Е то защо решихме да пуснем още един автомобил в отделни WRC кръгове като Хюндай Моторспорт N. Хейдън е много талантлив състезател и ще се постараем да му окажем максимална подкрепа, за да достигне най-високо ниво – заяви от своя страна шефът на тима Мишел Нандан.