Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хейки: 0,35-0,4 сек е предимството на KERS

Хейки: 0,35-0,4 сек е предимството на KERS

33
0

Пълна доминация наложи отборът на Макларън в петъчните свободни тренировки за Гран при на Абу Даби. В първата сесия най-бърз бе Люис Хамилтън, а във втората англичанинът бе изпреварен от съотборника си Хейки Ковалайнен.

– Целият ден мина чудесно. Вече свършихме доста добра работа в Уокинг в подготовка за тази писта, така че балансът ни бе наред още от сутринта. Имахме обаче някои грижи със спирачките в първата тренировка, които не успяхме да разрешим – призна финландецът. – Следобед се справихме и това ни даде шанс да подобрим значително представянето си. И двата типа гуми работят добре. Пистата е готина, много гладка. На правите KERS дава предимство – от около 0,35-0,4 секунди.

Хамилтън бе много стабилен през всичките три часа проби и логично бе в добро настроение след тренировките.

– Изглежда сме доста бързи тук – дългите ни серии са добри, колата е с прекрасно поведение, пистата е страхотна. Интересно е как се преминава от дневна светлина към изкуствена, като на практика не забелязваш разликата. Свършена е великолепна работа по пистата, има доста технични завои, където стабилността при спиране е важна. Единственото, което не ми харесва, е тунелът, но пък е предизвикателство – обясни позицията си англичанинът.

Макларън като цяло се чувстват удобно на Яс Марина Бей и това личи по темпото им. Тимът се бори за третото място при конструкторите, като в момента е на точка пред Ферари.