Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хейки доволен, Люис разочарован

Хейки доволен, Люис разочарован

25
0

Въпреки че се класира едва на 15-то място след вчерашната квалификация, Люис Хамилтън и шефа на Маклрън Рон Денис не изглеждаха особено притеснени в събота вечерта. Напротив и двамата излъчваха увереност за състезанието в неделя, въпреки че Люис не криеше разочарованието си от по-задната си позиция.
За разлика от него пък Хейки Ковалайнен бе доволен от постигнатата втора стартова позиция и за разлика от Люис не допусна нито една грешка нито в подхода към квалификацията, нито в карането в нея.
Хамилтън от своя страна първо реши да изчака намаляването на дъжда и до колкото е възможно изсъхването на пистата. И излезе с интермедия в първия си опит във втората част на квалификацията. Дъждът обаче се усили и британецът трябваше да влезе в бокса да смени гуми и да опита отново. Валежите обаче бяха толкова силни в този момент, че не му позволиха да постигне нещо по-различно от 15-та позиция.
“Заедно с моя рейс инженер решихме да започнем втората част на квалификацията с интермедия”, заяви Люис след края на решителната сесия за място. “Смятахме че малко е изсъхнало и това ще е правилното решение. За съжаление обаче, въпреки че имаше суха линия на трасето, там просто нямаше грип и трябваше отново да сменим гумите.
Все още не ми се бе случвало подобно нещо във Формула 1. След като отново се върнах на пистата, отново валеше ужасно силно и нямаше как да вляза в топ 10. Оптималните точки за спиране бяха трудни за идентифициране. Утре все пак е нов ден и се надявам да имам шанс да се боря за победата. Със сигурност ще дам всичко от себе си.”
“Днес борбата бе особено успорвана и пропуснаха пола за 0,076 сек”, заяви от своя страна Ковалайнен. “За съжаление първото ми излизане в последната част на квалификацията не бе перфектен. В края пък дъжда се засили и почти нямаше място за подобрение. Просто нямах достатъчно грип за да бия Себастиян. Поздравления за първия му пол позишън. И второто място обаче е добра предпоставка за победата. Колата ни бе бърза както на сухо, така и на мокро, така че съм уверен че ще имаме шансове да се борим за победата.”
“Хейки показа чудесно каране и се представи отлично, спечелвайки второто място”, заяви след квалификацията тим шефът Рон Денис. “Времето днес бе доста неприятно за състезателите, не само за нашите, а Люис стана жертва на неточната прогноза. Както се видя имаше съвсем малък прозорец за бърза обиколка, който за съжаление ние изпуснахме.
Въпреки че стартовата му позиция не е идеална, Люис ще има шанс за добро класиране, особено ако времето продължи да бъде променливо. Поздравления за Себастиян Фетел и за моя стар приятел Герхард Бергер, както и за целия екип на Торо Росо за техния първи пол позишън. Все пак Хейки е с добра стратегия и се надяваме на добро представяне.”
“Това бе точно нещото, което не трябваше да се случва на Люис”, заяви от своя страна спортният директор на Мерцедес Норберт Хауг. “Все пак след толкова много добри представяния през годината трябва се научим да приемаме достойно и подобни резултати. Хейки се представи чудесно и ще стартира от първа редица.
Конкурентите на Люис не са особено далече от него, което е позитивното в случая. Поздравления за Себастиян и Торо Росо. Утре идва нов ден и ще се концентрираме върху това да се представим по-добре отколкото в квалификацията.