Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хейки: Лошото време може да ни помогне

Хейки: Лошото време може да ни помогне

37
0

Хейки Ковалайнен от тима на Макларън е убеден, че по-хладните условия, които се очакват на пистата Монца, ще помогнат на отбора в битката за титлата.

Финландецът имаше известни проблеми с презагряването на задните си гуми, въпреки че постигна значителен прогрес с решаването на този проблем. Пилотът вярва, че времето може да помогне на Макларън да има предимство пред Ферари.

„Ако е по-хладно, вероятно ще има малко предимство за мен” – казва Ковалайнен. „Иска ми се да мисля, че сме се подобрили – дори и в много горещи условия темпото ни бе достатъчно добро в последните няколко състезания.”

„Имахме много силен тест. По време на моите два дни тук усетих, че колата е много силна, а времената ни бяха изключително конкурентни.”

„Имаме някои нови подобрения по болида и ако всичко върви по план, то би трябвало да се справим отлично.”

Ковалайнен, който спечели първата си победа в Унгария миналия месец, казва, че въпреки готовността си да подкрепя съотборника си в битката за титлата, той все пак има желанието да добави още победи към тази на Хунароринг.

„Просто се опитвам да правя силни състезания” – казва финландецът. „Не съм се отказал от шампионата, но е доста трудно и дори малко нереалистично. Затова ще се опитам просто да печеля още състезания.”

„Най-доброто за тима ще бъде да печеля възможно най-много точки. Нямаме инструкции. Ако съм в състезание като това на Хокенхайм, където темпото ми не бе особено добро, вероятно мога да помогна на Люис, ако е зад мен.”

„Но като се изключи това, нямам инструкции да помагам на Люис. Ако имам възможността да спечеля състезание – това ще бъде и целта ми.”