Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хейки: Няма нужда да помагам на Люис

Хейки: Няма нужда да помагам на Люис

52
0

Победителят в Гран при на Унгария, Хейки Ковалайнен, твърди, че основна цел пред него е да продължи да печели победи, а не да помага на съотборника си, Люис Хамилтън, за титлата.

Финландецът, който спечели първата си победа на Хунгароринг преди три седмици, вярва, че докато Хамилтън може да се бори за титлата и без помощта на своя съотборник, то самият Ковалайнен ще се бори за повече точки и по-високо място в класирането.

„Желанието ми да печеля повече победи е на 100 %” – казва Ковалайнен. „И да помогна на Люис? Всичко, което бих казал, е, че според мен той не се нуждае от помощ.”

„Мисля, че е достатъчно силен да печели сам състезания – определено не планирам да му помагам. Ако имам възможността да спечеля победа, ще я спечеля. Все още се опитвам да подобря позицията си в класирането, като и от тима искат това от мен. Няма нужда да помагам на никого.”

„Просто той не се нуждае от помощ, той е достатъчно силен.”

Ковалайнен е категоричен, че не е имало никакъв натиск върху него до победата му. Той подчертава, че е знаел, че ще спечели в някакъв момент и това е било въпрос само на време.

Финландецът също така смята, че е станал по-добър пилот в Макларън и предупреждава конкурентите си, че става все по-добър с всяко едно състезание.

„Определено се чувствам по-силен във всяка една сфера” – казва той. „Чувствам, че карам по-добре и ми е по-лесно в колата. Работя добре и с инженерите.”