Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хейки ще кара в Турция, премина лекарските прегледи

Хейки ще кара в Турция, премина лекарските прегледи

47
0

Хейки Ковалайнен ще се състезава в Гран при на Турция, след като премина успешно медицинските прегледи на пистата Истанбулпарк тази сутрин.
Пресаташето на Макларън потвърди, че финландецът, който остана невредим след катастрофа със скорост от над 230 км/ч на трасето Каталуня, ще кара за Сребърните стрели в Турция заедно със съотборника си Люис Хамилтън.
След инцидента по време на испанската Гран при, Ковалайнен бе откаран в болница с подозрения за сътресение. Той остана под лекарско наблюдение една нощ, а след това известно време прекара в Барселона, докато се възстанови. Малко по-късно Ковалайнен се прибра в дома си във Финландия, където премина специална тренировъчна програма.
По повод на инцидента Хейки сподели:
„Всеки, който е част от спорта – по-специално ФИА, винаги работи за подобряване безопасността на пилотите. Формула 1 обаче си е рисковано начинание. Като пилот това ти е предено ясно, но не мислиш за него. Ако се тревожиш за подобни неща, губиш концентрация. Предполагам, че това просто не е част от моята психика.”