Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хелмут Марко: Искаме да решим проблема с двигателите до края на ноември

Хелмут Марко: Искаме да решим проблема с двигателите до края на ноември

1403
0
Хелмут Марко
снимка: Ред Бул Контент Пуул
След като стана ясно, че Хонда напуска F1 в края на сезон 2021, отборите на Ред Бул и Алфа Таури остават без доставчик на двигатели. Съветникът на австрийския тим Хелмут Марко се надява проблема с моторите да бъде решен възможно най-скоро.

„В момента обмисляме няколко варианта. Със сигурност няма да използваме агрерати на Мерцедес. Искаме да намерим решение на проблема до края на ноемрври.  Изборът ще бъде труден, но мисля че ще намерим изход от ситуацията в близко бъдеще“, сподели д-р Марко. 

Две от опциите са пред Ред Бул Ферари и Рено, а последната е тимът да купи двигателите на Хонда и да ги преименува. Оттеглянето на японската марка от F1 може да накара Макс Верстапен да напусне тима от Милтън Кийс. Самия Макс е щастлив в тима и няма намериение да напуска в близко бъдеще.

„В момента съм фокусиран върху настоящия сезон. Все още използваме агрегати на Хонда. Надявам се да не се наложи да стартирам болида като Фред Флинстоун. Решението за двигателите не е мое, така че се надявам тимът да намери решение на проблема до края на сезона“, сподели Верстапен.