Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хелмут Марко: В Ред Бул няма паника

Хелмут Марко: В Ред Бул няма паника

45
0
Дитрих Матешиц,Хелмут Марко

Екипът на Ред Бул не успя да запише особено впечатляващи резултати в първите две състезания и за момента се движи по-слабо от очакваното преди начало на сезона. Това обаче е причина за паника в отбора, както разкрива консултанта и приближен на Дитрих Матешиц, д-р Хелмут Марко. Според него постигнатото от Заубер и Ферари в Малайзия едва ли ще бъде повторено в близките няколко състезания.

„Реално погледнато Перес бе най-бързият пилот в Малайзия“, направи своя анализ д-р Марко пред ServusTV. „И на мокро, и на сухо колата на Заубер бе най-бързата на пистата. Ако Перес не бе направил грешка и не бяха закъснели с втория стоп, победата на Алонсо щеше да е сериозно заплашена.

Може би и ние щяхме да имаме възможности, ако всичко бе протекло по план. Нашите стопове не бяха 3-секундни или под тази граница, а доста над нея. Така боксът на Уебър бе 6 секунди. Той бе готов доста по-бързо, но имаше трафик, който попречи. Доста неща се объркаха. Трудно е да караш в днешни времена без радиовръзка.

Имаме план, как да решим нашите проблеми в Китай. Убеден съм, че скоро ще имаме сериозен напредък. Когато нещата не стават лесно е по-напрегнато, но и по-интересно.“