Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хелмут Марко притеснен от доминацията на Мерцедес

Хелмут Марко притеснен от доминацията на Мерцедес

Хелмут Марко
Хелмут Марко; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Темпото, което притежава отборът на Мерцедес кара Ред Бул и най-вече Хелмут Марко да се притесняват. Според тях е факт, че поне до 2022 отборът на Мерцедес няма да бъде настигнат.

В началото на сезона доброто темпо, което Ред Бул показа им позволи да се обнадеждат относно борбата за титлата тази година. Но засега това не е така, защото Мерцедес притежават най-бързата кола с оглед на трите спечелени състезания досега.

Сериозни промени по колата на Ред Бул не са планирани за следващия сезон. Това само по себе си говори, че надали обстоятелствата и условията ще са кой знае колко по-различни и разликата между двата тима ще се запази.

„Скоростта, която Мерцедес успя да достигне по време на зимната пауза наистина ни изнервя“, каза Хелмут Марко.

Пистите, които са включени към календара тази година и формата, в която Макс Верстапен се намира все пак дават позитиви в целия отбор на Ред Бул.

„Първото състезание показа колко голям шанс за победа има Макс, а във второто състезание на Шпилбърг имаше отново добро темпо. Силвърстоун никога не е била най-силната писта за нас, но не сме отчаяни, защото във всеки един момент Мерцедес може да сбърка“, допълни Хелмут Марко.

Откакто Формула 1 се завърна тази година нещата са напълно различни поради COVID-19. Хелмут Марко не е доволен нито от социалната дистанция, нито от многократното тестване всеки уикенд.

„Всички тестове и карантинни правила не са особено приятни за мен, но е по-добре да ги има, отколкото да не се състезаваме изобщо„, споделя той.

Мерцедес доминират в класирането засега. Хамилтън и Ботас се намират пред Верстапен, а Мерцедес изпреварват Ред Бул в борбата при конструктурите.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.