Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хембри: Не сме имали намерение да атакуваме когото и да било

Хембри: Не сме имали намерение да атакуваме когото и да било

32
0
Пирели,Пол Хембри

Пирели обясниха какви са причините за спуканите задни леви гуми по време на Гран при на Великобритания според техния анализ.

Италианската компания посочи редица фактори – размяна дясна и лява задни гуми, агресивни бордюри, екстремен ъгъл на сходимост, ниско налягане, които в комбинация са довели до видените проблеми.

Това бе явно бе прието в определени среди като атака срещу отборите и Пирели побързаха да уточнят, че обяснението им в никакъв случай не е нападка срещу когото и да било.

Бих искал да подчертая, че обратно на формираното у някои хора впечатление, ние работим в сътрудничество с отбори, пилоти, ФИА и ФОМ – обясни спортният директор на Пирели Пол Хембри. – По никакъв начин не сме имали намерение да атакуваме когото и да било или да създаваме спорове. Поехме отговорността си, както е посочено в прессъобщението ни (за причините за спуканите гуми). Ще ни е необходимо сътрудничеството на всички заради липсата на пълен контрол на елементите, оказващи влияние върху използването на гумите. И в това отношение получаваме пълна подкрепа от всички страни, за което сме много благодарни – допълни той.