Начало Автомобили Хенеси показаха аеродинамичните графики на Веном GT

Хенеси показаха аеродинамичните графики на Веном GT

123
0

Когато за първи път бе оповестена новината за появата на Хенеси Веном GT, нямаше как веднага да не започнат сравненията с Бугати Вейрон и съответно споровете кой от двата автомобила ще е по-бърз, като много от мненията по въпроса сочеха аеродинамиката като основен фактор за това кой ще победи.

Сега Хенеси решиха да дадат повече яснота по този въпрос и разпространиха компютърните графики на въздушния поток около автомобила. От тях освен всичко друго става ясно и че регулируемото задно крило играе ролята и на спирачка. Изчисленията на Хенеси пък показват, че колата може да генерира до -1.5g отрицателно ускорение. Очаква се специалната карбонова спирачна система на компанията да помогне на Веном GT да спира от 322 км/ч (200 мили в час) до 0 км/ч за около 7 секунди, а освен това Джон Хенеси твърди, че най-вероятно колата ще е способна и да ускори от 0 до 322 км/ч за 20 секунди.

Сега вече на всички е ясно за какъв уникален автомобил става въпрос. Базиран върху силно модифицирано шаси от Лотус Ексидж S, моделът Веном GT ще разполага с V8 двигател, чиято мощност ще е около 1200 к.с. Очакванията на компанията са колата да може да ускорява от 0 до 100 км/ч за 2.6 секунди и да достига максимална скорост от 438 км/ч.

До момента Хенеси вече са получили 3 заявки за суперавтомобила, а първите доставки са насрочени за средата на 2010-та година.