Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хепенхайм се превърна във Фетелхайм за ден

Хепенхайм се превърна във Фетелхайм за ден

214
0
Себастиан Фетел

Близо 10 000 души пренебрегнаха ноемврийски студ, за да приветстват световния шампион във Формула 1 за 2010 г. Себастиан Фетел в родния му град Хепенхайм. 23-годишният пилот на Ред Бул бе посрещнат възторжено у дома и за ден мястото, където е израснал, се превърна във Фетелхайм.

Празненствата там бяха поантата на може би най-напрегната седмица в живота на Себастиан. От момента, в който спечели титлата в Абу Даби, той обиколи заедно с Марк Уебър, Кристиан Хорнер и Ейдриан Нюи базите на Ред Бул в Австрия и на отбора в Милтън Кийнс, а после се върна на пистата Яс Марина за двудневните първи тестове с гумите Пирели. Непрекъснатото летене и купищата ангажименти дори не позволяват на младежа да осъзнае постижението си, призна самият той пред репортери в Хепенхайм.

– Всичко ми е още крайно нереално. Но това тук е дори по-хубаво от Абу Даби, защото там нямаше толкова хора. Така като гледам, май съм се появил по първите страници на всички немски вестници. И заради това ми е малко трудно да възприема нещата, защото в крайна сметка съм едно обикновено момче. Но качвайки се на трибуната и виждайки всички тези хора да скандират и пеят – това определено кара краката ти да се подкосят – каза още Фетел.