Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хепиенд за BMW преди да си тръгнат

Хепиенд за BMW преди да си тръгнат

52
0

Хепиенд на тежката 2009 г. имаше екипът на BMW Заубер на пистата Яс Марина Бей в Абу Даби. С 4-е точки за петото място на Ник Хайдфелд отборът прескочи Уилямс в класирането на отборите. След последния си уикенд с тима немският пилот получи и специален подарък. Петер Заубер му подари един от болидите му – като знак на благодарност и уважение за седемте години, през които Ник бе с отбора.

– След малшанса ми през последните няколко старта най-после успях да използвам потенциала на колата си, за да постигнем целта на тима. Стратегията с доста дълга първа част на състезанието ни се отплати, а пистата бе още по-забавна, след като по нея се понатрупа гума. Беше хубав финал на сезона ни. А накрая бе и много емоционален. В последните обиколки трябваше да се стегна, за да запазя концентрацията си – каза Хайдфелд.

Кубица от своя страна се завъртя в борба със Себастиен Буеми (Торо Росо) и изостана в колоната. Неговата каска пък бе с подписите на целия му екип в последния му старт с BMW Заубер.

– Всъщност загубих във втората част на надпреварата, тъй като след като смених гумите нямах никакво сцепление. Беше много странно усещане. Борбата с Буеми бе малко опасна. Той не ми остави никакво място и след като се докоснахме, се завъртях. Много благодаря на отбора за последните 4 години. Надявам се да ги видя пак на грида догодина – каза Роберт, който през 2010 г. ще е пилот на Рено.

BMW Заубер бяха домакини снощи на прощално парти, на което поканиха целия падок. От тима искаха да се сбогуват с всички, работили с тях и за тях през годините.