Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хърби Блеш се оттегля от поста заместник-рейс директор на ФИА

Хърби Блеш се оттегля от поста заместник-рейс директор на ФИА

33
0

Дългогодишният заместник-състезателен директор на ФИА Хърби Блеш ще се оттегли от поста си след края на сезона, обявиха от федерацията. 50-годишният ветеран изпълняваше ролята от 20 години насам и помагаше на главният рейс-директор Чарли Уайтинг.

Неговият пост ще бъде зает от Лоран Мекис. Последният е работил като състезателен инженер в Торо Росо и на Себастиан Фетел, а в последните години бе шеф на ФИА по сигурността. 

Блеш започва кариерата си във Формула 1 през 1965 г., работейки за екипа на Роб Уокър. След това работи за Брабъм от 1972 до началото на 90-те години на миналия век, а през 1996 г. става заместник на Уайтинг.

„Искам лично да благодаря на Хърби за цялата здрава работа за ФИА през последните 21 години, заяви президентът на централата Жан Тод. – И особено за неговия принос за задържането на Ф1 като връх на моторните спортове. Доволни сме, че той ще продължи да работи с ФИА и в бъдеще.“

Самият Уайтинг коментира: „Бих искал да изкажа най-искрените си благодарности на Хърби за годините на неуморна работа за нашия спорт. Беше огромно удоволствие да съм до него за 2 десетилетия. разбира се ще бъде трудно той да бъде заменен, но с богатия опит на Лоран във Ф1, съм сигурен, че той ще бъде достоен заместник.“