Начало Други Хидролифт и SDA организираха курс по безопасно шофиране

Хидролифт и SDA организираха курс по безопасно шофиране

119
0

Официалният представител на инструментите Факом за България – компанията Хидролифт, съвместно със Safety Driving Academy (SDA) организира специално събитие по безопасно шофиране.

Факом е известна марка професионални инструменти и оборудване за автосервизи. Техният официален вносител за България Хидролифт съчета специалната презентация на най-новите си продукти с уроци по безопасно шофиране и навременни реакции в екстрени ситуации.

Събитието се провежда в продължение на три дни като на него са поканени представители на най-големите автосервизи в страната, ползващи инструменти с марката Факом. Целта е те да се запознаят както с новостите в продуктовата гама, така и да придобият полезни знания в областта на шофирането.

Като експерти в областта на безопасното шофиране пилотът Димитър Илиев и Safety Driving Academy бяха партньори на инициативата. Първоначално бе изнесена встъпителна теоретична лекция и впоследствие се пристъпи към практическата част. Последната се проведе на полигона в Сапарева баня, където с тренировъчни автомобили и професионални инструктори се изпълняваха специален набор от упражнения. Всяко от тях тества способностите на водача и същевременно приучава към правилно поведение при възникването на определена пътна ситуация – нужда от екстремно спиране, избягване на мигновено появило се на пътя препятствие и т. н.

Идеята за провеждането на подобно събитие е на Джована Негри, която отговаря за марката Факом на територията на Близкия Изток и Източна Европа. Тя пристигна в България специално за събитието на Хидролифт и Safety Driving Academy и сподели:

– Изключително много харесвам всичко свързано с моторния спорт. Съвместната инициатива на Хидролифт и Safety Driving Academy е от изключителна важност, защото дава на хората възможност както за придобиване на теоретични познания, така и за усвояване на практически умения. Освен това цялата организация на събитието е на изключително високо ниво.