Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хил: Не виждам как ще се разберат Алонсо и Лорънс Строл

Хил: Не виждам как ще се разберат Алонсо и Лорънс Строл

1954
0
Фернандо Алонсо
Фернандо Алонсо; снимка: Спас Генев

Фернандо Алонсо предизвика истински шок, когато в деня след Гран при на Унгария бе обявено, че ще напусне Алпин, за да отиде в Астън Мартин. Това предизвика хаос на пазара на пилоти, след като от френския екип се опитаха да обявят Оскар Пиастри за титуляр за догодина, а младежът заяви, че няма да кара за тях. Тази драма все още не е разрешена, но отсега се анализира какво ще се случи с Алонсо и Астън Мартин и как ще работи двукратният световен шампион с тима от Силвърстоун. Деймън Хил сподели в подкаста F1 Nation, че според него испанецът трудно ще се разбере с основния акционер в екипа Лорънс Строл.

„Останах много изненадан, че Фернандо отива в Астън Мартин. Просто не виждам как ще се получи между Фернандо Алонсо и Лорънс Строл като се има предвид какви хора са и какви са амбициите им за отбора“, обясни световният шампион за 1996 г.

„Освен това, нека сме честни – Фернандо рано или късно ще се откаже и вероятно това му е последният ти. Един пилот не иска да е в отбор с проблеми, който се бори с грижи и разочарования. Така че може би някак са го убедили, че предстои сериозна промяна, която скоро ще се случи… Не може да е за пари. Просто не вярвам, че той би сторил това само за пари.“

Хил допълни, че според него Алонсо бе от огромна помощ за екипа на Алпин

„Може да разполагаш с Естебан Окон или други пилоти, но Фернандо има харизма, репутация. Той изобщо не търпи глупости. Отношението му е изцяло ориентирано към работата. Отива и вдига екипа на крака, казва върху какво е необходимо да се съсредоточат, управлява ситуацията и според мен го върши дори от кокпита. Така че според мен той бе изключително полезен за Алпин, но те загубиха. Тази ситуация ги хвана напълно неподготвени“, добави англичанинът.