Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хил смята, че Ред Бул скоро ще се изморят от успехите

Хил смята, че Ред Бул скоро ще се изморят от успехите

25
0
Гран при на Австралия,Ред Бул

Първата титла за Себастиян Фетел бе постигната по един много труден начин. Втората за сметка на това по изключително убедителен начин. Най-лошото класиране за световния шампион през този сезон, с изключение на отпадането му в Абу Даби, бе четвъртото място в родната Германия. Никой от конкурентите му не успя да му даде отпор и за Фетел не бе особен проблем да спечели предсрочно втората си титла.

Сега всички си задават въпроса, дали Формула 1 не се намира пред нова ера на тотална доминация, подобна на тази на Шумахер и Ферари? Световният шампион за 1996 г., Деймън Хил, силно се съмнява в това. Той смята, че съперниците на Фетел ще направят значително по-труден пътя му към трета титла.

„Не смятам, че някой може да доминира завинаги“, обясни Хил пред Скай. „И това е добре. Много е трудно да останеш продължително време на върха във Формула 1. Действително Ред Бул в момента се справят блестящо, а желязото трябва да се кове, докато е горещо. Може би ще успеят и през следващата година, но смятам, че Макларън ще им дадат много по-сериозен отпор. Те подобряват непрекъснато представянето си.“

Според Хил, в Ред Бул има ясно изразено слабо звено – Марк Уебър. Австралиецът направи впечатляващ сезон през миналата година, тази обаче бе бледа сянка. Именно заради това Хил смята, че Макларън имат предимство с Бътън и Хамилтън в редиците си.

„В момента са двама на един. Защото и двамата пилоти на Макларън са по-силни от Уебър. Марк е много добър пилот, но Бътън и Хамилтън са топ състезатели и ще дадат всичко от себе си през зимата, за да настигнат Ред Бул.“

Според Хил, Ред Бул от своя страна се намират в сложна ситуация. Защото , според него, след две спечелени титли при пилоти и конструктори е сложно да се мотивират хората от Милтън Кийнс отново да дадат всичко от себе си.

„Трудно е да продължиш да даваш всичко от себе си, след като веднъж си се качил на върха. Повечето хора са склонни да се насладят на момента. И именно заради това е по-лесно, те да бъдат настигнати“, завършва Хил.