Начало Рали Хирвонен доволен от постигнатото през първия си сезон със Ситроен

Хирвонен доволен от постигнатото през първия си сезон със Ситроен

25
0
Мико Хирвонен

Мико Хирвонен приключи сезон 2012 г. така, както го започна – с подиум. В дебютния си сезон със Ситроен финландският пилот завърши всички 13 старта, като в Португалия дори бе пръв, но техническа нередност доведе до дисквалификацията му от надпреварата.

Мико записа през току-що приключилата състезателна година 10 класирания на почетната стълбичка. Той е уверен също така, че работата му през 2012-та го направи по-добър пилот, като особено силен е прогресът му на асфалт.

В Испания отбелязахме още по-голям напредък на асфалт. Това бе и целта ни за последния състезателен уикенд – коментира Хирвонен. – Първият ни сезон със Ситроен вече е факт и според мен можем да сме доволни от постигнатото. Сега много бързо ще се пренастроим и фокусираме върху 2013 г.

Шефът на отбора Ив Матон допълни, че надпреварата в Каталуния е била наистина много сложна заради непредсказуемите атмосферни условия.

На моменти положението бе такова, че бе по-важно да оцелееш, отколкото да се състезаваш. Видяхме мнозина пилоти да допускат грешки, но Себ [Льоб] и Мико демонстрираха уменията си да се пазят от неприятности. И двамата бяха наясно, че ще вървят значително по-добре на асфалт, като наистина се справиха прекрасно със ситуацията – добави Матон.