Начало Рали Хирвонен и Матон обвиниха лошия късмет за изтърваното второ място в Австралия

Хирвонен и Матон обвиниха лошия късмет за изтърваното второ място в Австралия

23
0
Мико Хирвонен

Екипът на Ситроен изтърва второто място в рали Австралия броени километри преди края на надпреварата, когато Мико Хирвонен спука гума на своя DS3 WRC.

В крайна сметка финландецът и навигаторът му Ярмо Лехтинен финишираха трети, но разочарованието в отбора бе осезаемо, особено след като другият екипаж – Крис Мийк и Крис Патерсън – вече бе катастрофирал по-рано в състезанието и претърпя втори инцидент през последния ден.

Направо невероятно. Не поех никакви рискове, тъй като бонус точките от пауърстейджа не се броят за класирането при конструкторите. Карах по средата на пътя, изобщо не натисках. Наистина не мога да кажа как се спука гумата, особено като се има предвид, че това стана на дълга, права секция от отсечката. Явно не мога да се отърва от лошия си късмет този сезон – бе горчивият коментар на Хирвонен.

Шефът на Ситроен Рейсинг Ив Матон също обвини лошия късмет за случилото се с Хирвонен и загубата на повече от минута време.

Случката стана наистина в средата на пътя. Определено съм разочарован за Мико. Той свърши страхотна работа, но няма никакъв късмет – толкова пъти се справя прекрасно, а резултатите не са налице – заяви Матон.

Той не бе доволен от Мийк, на когото бе дал една-единствена инструкция: да завърши надпреварата. Крис получи втори шанс от Ситроен, след като кара за екипа във Финландия, но допусна две катастрофи. След това Матон призна, че шансовете на британеца да е част от отбора догодина не са особено големи.