Начало Рали Хирвонен и Сордо ще са с равен статут в Ситроен

Хирвонен и Сордо ще са с равен статут в Ситроен

37
0
Дани Сордо

Мико Хирвонен и Дани Сордо ще са с равен статут в отбора на Ситроен догодина в световния рали шампионат. Екипът няма да има пилот, който да е водещ и целта ще е обща: да се спечели шеста поредна титла за тима при конструкторите.

 

Идеята ми сега е и двамата пилоти да си вършат работата, носейки максимум точки от всеки старт в календара, за да спечелим короната на финала на сезона. Себастиен Льоб няма да е с нас през цялата 2013 г., но Мико показа, че може да се бори за победа. Затова съм оптимист относно възможностите му и какво може да постигне през следващата година – обясни шефът на отбора Ив Матон.

 

Той коментира също така привличането на Сордо, който в крайна сметка бе предпочетен пред Мадс Остберг (подписал в крайна сметка с М-Спорт, които си осигуриха сезон 2013 г. с помощта на Катар).

 

(При взимането на решението) бе важно, че Дани познава отбора и колата, какъв екип сме и как работим по настройките. Освен това Испания е сериозен пазар за марката. От значение бе и желанието ни двамата пилоти на екипа да са от различни части на Европа (Хирвонен е финландец, а Остберг – норвежец – б.р.) – добави Матон.