Начало Рали Хирвонен: От финала в Монте Карло се подготвям за Швеция

Хирвонен: От финала в Монте Карло се подготвям за Швеция

38
0
Мико Хирвонен

След особено трудно рали Монте Карло Мико Хирвонен с облекчение се връща на далеч по-благосклонната към него територия на надпреварата в Швеция.

Финландецът сподели по време на първия кръг от световния шампионат, че променящите се непрекъснато условия го тормозят и обикновено не постига кой знае какъв успех при такова развитие на нещата. Този уикенд обаче му предстои бягане изцяло на сняг, където скандинавецът определено се чувства значително по-удобно – там има две победи (през 2010 и 2011 г.).

От момента, в който финиширахме в Монте Карло, се подготвяме за това рали – бе категоричен Мико. – Миналата година то бе едва второто ми състезание с DS3 WRC и ми липсваше съвсем малко, за да взема победата. Ще трябва да се справим с условията – те зависят от това колко ще е студено и дали ще вали сняг и могат да повлияят върху износването на гумите. Новите гуми на Мишлен изглежда държат по-добре на замръзнал чакъл, но ще видим дали е така в самата надпревара.

Себастиен Льоб отново ще е в редиците на Ситроен преди да обърне внимание на другите си занимания през 2013 г. В Швеция той няма такива успехи като в Монте Карло, Германия и други WRC стартове, но все пак е единственият пилот, роден извън Скандинавия, печелил битката по снежните етапи.

– Спомням си колко изненадан бе Ив Матон, когато предложих да включим точно това рали в програмата ми. В него определено не съм се радвал на кой знае какъв успех през последните години, но точно заради това искам да карам там. Честно казано, победата ни в надпреварата през 2004 г. не бе особено добро състезание. Спечелихме основно заради проблеми на съперниците ни. От тогава се опитвам да разбера и превзема тези отсечки. Така че отивам да опитам още веднъж! – коментира Льоб.

Част от екипа на Ситроен ще са още Халид ал Касими и Дани Сордо.

За мен определено не е обичайно да карам на такава настилка – заяви Ал Касими. – Но пък постигам напредък сезон след сезон и дори завърших в точките през 2011-а.

След подиума в Монте Карло пък Сордо е още по-мотивиран за силно представяне. Той се е качвал на почетната стълбичка в Швеция, а целта му за предстоящия старт ще е възможно най-добър резултат.