Начало Рали Хирвонен ще кара в норвежкото рали Финског преди Швеция

Хирвонен ще кара в норвежкото рали Финског преди Швеция

52
0
Мико Хирвонен,рали Акрополис 2011

Мико Хирвонен ще използва всяка възможност да кара новия за него Ситроен DS3 WRC и ще участва в норвежкото рали Финског след официалния си дебют в Монте Карло. Финландецът напусна Форд след 6 години с тима и се присъедини към осемкратния световен шампион Себастиен Льоб във френския тим.

Надпреварата в Норвегия пък е в началото на февруари. Снежното рали ще е чудесна подготовка за тежките отсечки на кръга от световния шампионат в Швеция. Самият пилот призна, че това събитие може би дори ще го натовари повече, отколкото предстоящото в Монте Карло.

Натискът в Швеция може и да е по-сериозен. Отборът очаква добра обратна информация от мен, така че трябва да постигна скорост на ниво след пристигането си там. Чувствам се добре в автомобила. Смятам, че можем да изненадаме всички – заяви Хирвонен.

По принцип в Ситроен имат практика да участват с пилотите си в различни надпревари преди шведския старт. Себастиен Ожие и Дани Сордо например караха в Арктик Рали в предишни сезони. Тимът има една победа в Швеция – с Льоб през 2004 г.