Начало Рали Хирвонен ще внимава през третия ден в Португалия

Хирвонен ще внимава през третия ден в Португалия

59
0
Мико Хирвонен

Мико Хирвонен (Ситроен) води във временното генерално подреждане на рали Португалия в началото на третия ден от надпреварата. Финландецът оцеля във вчерашния ад по разкаляните и наводнени пътища, като дори призна, че на места е карал изключително бавно – само и само да се добере до края на отсечките. Това се оказа правилна стратегия, след като големите съперници от Форд загубиха и двамата си състезатели в катастрофи.

Не за първи път попадаме в трудни условия, но вчера сутринта положението беше извънредно. Не стига, че бе кално, а имаше и мъгла. На места видимостта бе толкова зле, че не можех да видя края на завоя! Сцеплението се променяше непрекъснато, така че в определени участъци си вървяхме на втора предавка. Сега сме начело и трябва да внимаваме, за да продължим напред – сподели Хирвонен.

Според него организаторите взеха правилно решение с отмяната на трите следобедни отсечки в петък, обосновавайки се с изявлението, че сигурността е на първо място и не бива да се рискува излишно. Това мнение бе изразено в официалния рилийс на екипа му, след като по-рано бе заявил, че според него положението не е било толкова опасно за пилотите и не е било нужно да се стига до отмяна на отсечките.

От екипа на организаторите контрираха с обяснението, че ако нещо се случи с Хирвонен, то той би искал линейката и медицинския екип да стигнат възможно най-бързо до него, а при снощните условия това на практика бе невъзможно.

В екипа на Ситроен пък се възроди надеждата, че победата в Португалия все пак може да е тяхна. Инцидентът на Льоб през първия ден разочарова отбора, но сега Хирвонен се бори страхотно за крайния успех.