Начало Рали Хирвонен записа първи подиум със Ситроен

Хирвонен записа първи подиум със Ситроен

33
0
Мико Хирвонен,Ярмо Лехтинен

Първи подиум със Ситроен записа Мико Хирвонен в приключилия вчера втори кръг от световния рали шампионат в Швеция. Финландецът опитваше да притиска почти до последно бившия си съотборник Яри-Мати Латвала, но трябваше да се задоволи с втората позиция. Той обаче не бе недоволен от развитието на събитията, но определено не се чувстваше добре в автомобила си в последните етапи.

Направихме няколко промени в настройките, след което ми беше доста трудно да карам в тесните секции. Спуканата гума на Яри-Мати увеличи малко напрежението, но се придържах към състезателния си план. Първата ни и основна задача бе да завършим състезанието. Като цяло не мога да бъда напълно удовлетворен, но резултатът поне е положителен. Работихме чудесно с тима и усещането ми в колата се подобри още – обясни Хирвонен.

За осемкратния световен шампион Себастиен Льоб уикендът не бе никак лек. След две завъртания, доста загубено време и спукана гума, французинът все пак се пребори за шеста позиция и взе точки.

Рядко съм карал по толкова неприятни етапи като последните в Швеция. Беше страшно хлъзгаво, имаше големи камъни навсякъде и изобщо не можеше да се натиска здраво без да поемаш сериозни рискове. Не мога да съм доволен от резултата, но поне успяхме да постигнем максимума от гледна точка на обстоятелствата. Все още водим в класирането за шампионата, а ни предстои дълга серия ралита на чакъл. За разлика от Швеция винаги съм се справял добре в Мексико и нямам търпение да се върна в битката за победата – сподели шампионът.

В Ситроен бяха особено доволни от факта, че всичките пет DS3 WRC стигнаха успешно до финала на надпреварата, въпреки че отстъпваха на Форд-овете като цялостно представяне, но поне нямаха технически проблеми.