Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Испания Рейсинг напусна FOTA

Испания Рейсинг напусна FOTA

62
0
Испания рейсинг

Отборът на Испания Рейсинг напусна Асоциацията на отборите във Формула 1 (FOTA), заяви говорителка на тима. Причината е, че в екипа вече не смятат, че организацията служи на интересите им и не виждат смисъл да членуват в нея. Реално напускането се е случило около средата на декември, но едва сега става публично достояние.

В наш интерес е да не сме повече там. Асоциацията е повече за големите, отколкото за малките отбори – допълни говорителката.

Подозрения, че Испания Рейсинг са си тръгнали от FOTA се появиха, след като логото на отбора изчезна от уеб страницата на организацията. Останалите 11 екипа остават – поне засега. Председател на асоциацията е шефът на Макларън Мартин Уитмарш, негов заместник е колегата му от Ферари Стефано Доменикали.

Испания Рейсинг са най-малкият тим във Формула 1 и разполагат с най-ограничени ресурси. Съмнения относно бъдещето им витаят още от миналия сезон, но до момента от екипа твърдят, че ще се справят, като възнамеряват този път да участват и в предсезонните тестове. Миналата седмица те вече обявиха, че са подписали договор с Нараин Картикеян, който вероятно плаща, за да кара в Гран при. Още от 2010 г. взимането на пилоти с добри спонсори бе един от начините за оцеляване на Испания Рейсинг.