Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хокенхайм обмислят участие в шампионата на ФОТА

Хокенхайм обмислят участие в шампионата на ФОТА

109
0

Докато осемте отбора от ФОТА се подготвят да изработят календар за бъдещите си серии, то все още не е ясно колко състезания би могло да има.

Но вече изтече потенциален календар за следващата година и сред споменатите писти са Монако, Силвърстоун, Монца, Абу Даби, Сингапур и Сузука.

Настоящият договор на Монако не ги обвързва с това да участват само в шампионата на ФИА, а договорът на Силвърстоун изтича, което също означава, че ще може да помещава състезание на ФОТА.

Собствениците на пистата Абу Даби изразиха интерес да организират състезание и за Формула 1, и за алтернативните серии. Все още обаче не е известно дали това е възможно и при Монца и Сузука.

Хокенхайм има договор за домакинство на Гран при на Германия заедно с Нюрбургринг, като през последната година се оплакваха от високите разходи при домакинство на надпревара от Формула 1. Всъщност от известно време се говори, че Хокенхайм може да се оттегли поради липса на средства.

„Договорът с Формула 1 е обект на английския закон“ – каза Карл Йозеф Шмид, изпълнителен директор на Хокенхайм. С коментара си той намеква, че е възможно домакинство на кръг от алтернативните серии. „Няма да наемаме английски адвокати да правят скъпа оценка, преди да знаем, че е абсолютно задължително.“

Междувременно от сингапурско издание съобщиха, че договорът на Сингапур за нощно състезание във Формула 1 не забранява на страната да води преговори с конкурентни серии. Договорът на Еклестън със страната е до 2012 година.