Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Холандка сред кадрите в академията на Ред Бул

Холандка сред кадрите в академията на Ред Бул

89
0
Байтске Фисер,Ред Бул

Не е тайна, че Бърни Екълстоун от години желае привличането на жена-пилот във Формула 1. При това такава, която да може да се бори за победи. В Ред Бул явно са на път да удовлетворят желанието на англичанина, като привличат в своята академия за млади пилоти нова надежда. Това е 18-годишната холандка Байтске Фисер. През тази година тя ще вземе участие в ADAC Formel Masters, където през миналата година записа две победи и завърши в дебютния си сезон на осмо място. През миналата година холандката се състезаваше с екипа на Лотус.

При останалите номинации изненади няма. Д-р Хелмут Марко ще заложи на Антонио Феликс да Коща, Данийл Квият, Карлос Сайнц младши, Том Бломквист и Калън ОКийф. В момента трима от кадрите на академията за млади пилоти на Ред Бул са във Формула 1.

Женското присъствие в спорта също се засилва. Освен че Мария де Вилота и Сузи Волф стигнаха до позицията на тест пилот, от началото на този сезон Мониша Калтенборн е тим шеф на Заубер, а същата роля ще изпълнява и дъщерята на Франк Уилямс, Клер.