Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Холандска компания с 5% в Уилямс

Холандска компания с 5% в Уилямс

35
0
Уилямс

Екипът на Уилямс излезе на борсата тази седмица в така нареченото първично предлагане на акции, които се търгуват във Франкфурт. То позволи на холандска инвестиционна компания да се сдобие с 5% от тима. Тя се казва Cyrte Investments и е основана от Джон де Мол, прочул се най-вече с риалити формата Биг Брадър. Предполага се, че той все още е тясно свързан с компанията, която официално е подразделение на финансовата група Delta Lloyd. Преди време пък участваше в консорциума, притежаващ Спайкър в Гран при.

Така се създава стратегическо партньорство, с чиято помощ ще помогнем на екипа да развие още повече потенциала си във всички търговски аспекти на бизнеса. То ще позволи на Cyrte да създаде платформа за участие в растежа на Формула 1 – коментира главният изпълнителен директор на холандците Франк Ботман.

Председателят на Уилямс Адам Пар пък заяви, че първоначалното предлагане на акции върви добре. Излизането на борсата на част от екипа бе планирано с цел дългосрочно финансово осигуряване на тима.

Моментът не е лесен за излизане на финансовите пазари, но от разговорите си с инвеститори през последния месец почувствах, че нещата ще потръгнат – допълни той.