Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Кръг от F1 в Холандия може да има още догодина

Кръг от F1 в Холандия може да има още догодина

201
0
Ассен,Холандия

Председателят на организационни комитет на Гран При на Холандия Лий ван Дам заяви че пистата Ассен може да приеме кръг от Формула 1 още през 2019 г. Ван Дам се срещна със състезателния директор на ФИА Чарли Уайтинг по време на Гран при на Германия преди 2 седмици.

Срещата е била много позитивна, като след нея стана ясно, че състезанието може да стане част от календара през 2020 г. или 2021 г. Наскоро пистата беше посетена от представители на ФИА и те са останали много доволни от видяното.

„Единствено от ФИА бяха притеснени за размера на боксовете, но аз ги уверих, че няма да има никакви проблеми с тях, каза Ван Дам. – Ако поискат да организираме състезание още през 2019 г., това ще е възможно. Разполагаме с 60 000 седящи места и паркинг с 28 000 места. Намираме се близо до границата с Германия и в близост има голямо летище.“

С отпадането на планираната Гран при на Маями догодина има вероятност от Liberty Media да искат състезанието в Холандия да се случи още догодина. Така бройката от 21 надпревари ще бъде запазена, а на пистата ще има огромен брой фенове заради голямата популярност на Макс Верстапен, който е холандец.

За последно Гран при на Холандия имаше през 1985 г. на пистата Зандвоорт, като всички надпревари в историята на страната в F1 са били именно на това трасе. На Ассен се провежда всяка година кръг от MotoGP.