Начало Moto News Honda спечели 63-а титла при конструкторите на Сепанг

Honda спечели 63-а титла при конструкторите на Сепанг

23
0

С победата на пилота на Repsol Honda Марк Маркес в Гран При на Малайзия на пистата Сепанг, Honda Motor Company спечели рекордната 63-а световна титла при конструкторите във всички класове на мотоциклетната Гран При.

Триумфът на марката в MotoGP през 2014 г. при конструкторите и 21-ата във висшия клас – 8 в MotoGP и 13 в 500 куб. см. Останалите титли са 6 в 350 куб. см, 19 в 250 куб. см, 15 в 125 куб. см и две в клас 50 куб. см. Пилотите на Honda спечелиха 695 състезания във всички категории. Този брой с положителност ще нарасне.

Пилотите на Repsol Honda Маркес и Дани Педроса до голяма степен са допринесли най-много за конструкторската титла, като постиженията се изчисляват на базата на най-предната позиция на състезанието. Досега те са отбелязали общо 384 т., като Маркес е донесъл топ резултат на Honda пъти, Педроса два пъти, а Щефан Брадъл и Алваро Баутиста по веднъж.

Шампионатът при конструкторите бе спечелен от класирането и точките на: Маркес по 25 т. от Катар, Остен, Аржентина,Испания, Франция, Италия, Каталуня, Холандия, Германия, Индианаполис, Великобритания и Малайзия, а от Япония взе 20. Педроса е спечелил 25 т. от Чехия, 16 от Сан Марино, Брадъл – 13 от Арагон, а Баутиста 10 от Австралия.

Шуей Нкамото изпълнителен вицепрезидент на HRC коментира: За пореден път имахме много вълнуващ сезон и това бе много специално за заводския отбор на HRC и за отбора на Repsol Honda. Марк показа невероятно господство в началото на сезона, след като спечели първите 10 състезания поред и искам да го поздравя за невероятното постижение. Спечелването на втората си световна титла във втората си година в шампионата и то в Япония е нещо, което също няма да забравя никога. Дани също свърши огромна работа тази година и на практика бе първият пилот, който победи Марк в Чехия. Ние го подкрепяме на 100% да спечели второто място в шампионата на конструкторите, но след състезанията във Филип Айлънд и в Малайзия това е невъзможно. Сигурен съм, че той ще се концентрира максимално през 2015 г. Бих искал да благодаря на всички наши партньори и спонсори за подкрепата им през този сезон, както и на всички наши колеги от Honda, които работят толкова усилено през цялата година, за да могат нашите състезатели да постигнат максимума на пистата. Благодаря също и на нашите фенове по целия свят, а тази титла е за всички вас! Сега се насочваме към Валенсия, където трябва да спечелим и третата корона – тази при тимовете.