Начало Автомобили Honda откри 940-волтова станция в Офенбах

Honda откри 940-волтова станция в Офенбах

125
0

Honda откри най-високотехнологичната в Европа станция за обществено зареждане на електромобили. Тя се намира в развойния център на марката в Офенбах, Германия. Станцията работи с уникалната 940-волтова технология, позволяваща едновременното зареждане на до четири автомобила.

Станцията е захранвана от възобновяеми източници на енергия и разполага с фотоволтаичен навес. Неговият 940-волтов капацитет е в състояние да осигури до максимум 150 кВт енергия едновременно през четири връзки. Станцията за зареждане ще се стопанисва от Honda R&D Europe и ще е съвместима и с електромобилите от следващо поколение.

Инвестицията на развойния европейски център на Honda е част от изследователския проект ‘Smart Company’ в германския град Офенбах. Целта на начинанието е да се разработят повече интелигенти и ефективни решение за използването на енергийните ресурси. 940-волтовият капацитет ще отвори нови възможности за вътрешнофирмените изследвания на Honda в областта на електрическата мобилност в унисон с наскоро обявената от компанията стратегия, наречена ‘Electric Vision’.

На по-късен етап развойният център на Honda в Европа ще изгради нови водородни станции в Офенбах и окръга. Те също ще черпят енергия от възобновяеми източници. Бъдещите водорни станции ще могат да съхраняват и да разпределят ресурсите в местна мрежа от подобни обекти.

940-волтовата станция за електромобили бе открита официално днес на специална церемония в присъствието на Бернард Масберг, министър на икономиката, енергетиката и регионалното развитие на федерална провинция Хесен, както и на кмета на Офенбах, Хорст Шнайдер.

Това събитие е част от стратегията на Honda за електрическото автомобилно бъдеще на Европа, съгласно която до 2025 г. две трети от продажбите на марката в Стария свят ще се падат именно на екологичните МПС-та.